Tanácskozási jog

Levél a Bizottsághoz

Révész Mária

Kulturális bizottsági elnök

részére

Tisztelt Elnök Asszony!

Elöször is tisztelettel köszöntöm az új összetételű bizottság élén a Közművelődési Tanács nevében, és mindjárt három ügyben fordulunk Önhöz a július 2-i bizottsági ülés kapcsán.

  1. Ezúton tájékoztatjuk, hogy 2009 második félévében Kis Varga István tölti be a Közművelődési Tanács soros elnöki tisztét (az erről szóló dokumentumokat Pavlovics Attila Csoportvezető Úr részére is megküldöm).
  2. Szeretnénk rövid tájékoztatást adni a Közművelődési Tanácsról és terveiről – egyúttal kiosztani egy kis kiadványt (Együttműködés a döntés-előkészítésben), amit a május 25-i nyílt ülésünk apropóján állítottunk össze.
  3. A legfontosabb, hogy a Tanács és a Bizottság együttműködését érintően egy javaslattal élnénk a Bizottság ügyrendjének újraszabályozása kapcsán. Szeretnénk Kulturális Bizottság ülésein tanácskozási joggal venni részt, azaz elegendő legyen a levezető elnöknek szót adni a Tanács képviselőjének, ne kelljen erről minden esetben a Bizottságot megszavaztatni.

Indokaink a következőek: Az 1997. évi CXL. törvény 8. § (a) és (b) szakasza szerint a Tanácsnak véleményezési és javaslattételi joga van, és ezt egyszerűbb módon gyakorolhatja, ha Bizottság ügyrendjében szabályozva is szerepel ennek lehetősége.

Tisztelettel üdvözli a további együttműködés reményében

Peták Péter

soros elnök

Pécs, 2009. június 30.

Hozzászólás